Uitgekookt.NL – Heerlijke gezonde maaltijden

Recent kwam ik in contact met Uitgekookt.nl, een maaltijdbezorgservice in heel Nederland. Dit was iets waar ik al een langere tijd naar op zoek was, omdat ik na het trainen niet altijd zin heb om een hele maaltijd te gaan bereiden.

Wat is Uitgekookt.nl?

Bij Uitgekookt werken honderd enthousiaste medewerkers. Per dienst zijn er zo’n vijftig medewerkers in touw om ervoor te zorgen dat alle bestellingen vers en op tijd bij hun klanten op tafel staan. Met zorg bereid betekent bij voor Uitgekookt.nl dat er goed geproefd wordt, ze werken met handschoenen, haarnetjes en in een brandschone keuken. Het transport is altijd koelvers!

Veel keuze voor uw avondeten

Het hele jaar door leveren ze wekelijks 24 verschillende maaltijden en volgen ze de seizoenen. Er is voor ieder wat wils, de gerechten zijn lekker, zoutarm en vetarm. Iets wat ik natuurlijk als sporter heel erg belangrijk vind, want een snelle maaltijd moet geen ongezonde maaltijd zijn.

Het bestel proces:

Bestellen met Uitgekookt is simpel. Je gaat eerst naar Uitgekookt.nl en kiest je bezorgmoment. Vervolgens selecteer je de gewenste maaltijden (bij sommige kun je zelfs een portiegrootte kiezen) waarbij je direct de ingrediënten en voedingswaarden kan zien. Na je keuze heb je de mogelijkheid om je bestelling te controleren alvorens je deze definitief maakt. Bijna direct ontvang je een mailtje met een bedankje voor je bestelling. Dat is niet het laatste mailtje wat je zal ontvangen.

Gedurende het gehele proces tot de bezorging en zelfs erna krijg je mailtjes; over wanneer de ingrediënten zijn ontvangen bij Uitgekookt.nl, wanneer je de bestelling kan ontvangen (met een specifiek tijdswindow) en achteraf ook nog eens de vraag of alles naar wens is. Ik vind dit echt een blijk van service en ik kan deze manier dan ook erg waarderen.

De ontvangst:

Binnen het gemelde tijdswindow komt de bezorger aan de deur met een grote groene doos van Uitgekookt.nl. De maaltijden zitten hierin keurig verpakt en kunnen zo de koelkast in, uiteraard zijn ze ook in te vriezen indien nodig.

De smaak:

Als eerste maaltijd had ik de lasagne, die ik na een lange dag in het zadel goed kon gebruiken. Een pastamaaltijd na het fietsen doet het altijd goed.

De lasagne was goed gevuld met groenten en zag er echt uit zoals je hem ook in een restaurant kan verwachten. Na 30 minuten in de oven op 120 graden was hij perfect van temperatuur en smaak. Dit is echt een aanrader, ik zal deze zeker vaker gaan bestellen!

De tweede maaltijd die ik had gekozen was de op Japanse wijze bereide schnitzel met rijst en spitskool, iets wat ik nog nooit eerder had gegeten. Ik was dus erg benieuwd. De combinatie van de rijst met de spitskool was echt heerlijk en de Japanse saus maakte het geheel helemaal compleet. De schnitzel was perfect bereid. Ook dit is echt een aanradertje!

De derde maaltijd was een Surinaamse bami met gehaktballetjes. Ook dit was weer een goed gevulde maaltijd met groente, heerlijke balletjes en voldoende saus. De smaak is iets pittig wat ik zelf wel lekker vind. Na een harde training echt iets waar ik aan toe was. Rijst, bami en pasta is echt iets wat deze wielrenner nodig heeft en hoe eenvoudig is het dan om via Uitgekookt.nl een gezonde maaltijd binnen te krijgen.

De laatste maaltijd die ik geprobeerd heb was de spareribs, aardappeltjes met mais. Een echte verwennerij voor in het weekend na een flinke gravel-rit. Gravellen kost over het algemeen meer energie en deze maaltijd vulde deze lekker snel aan. De zoete spareribs en mais gecombineerd met de gekruide aardappeltjes waren perfect. De spareribs zelf waren boterzacht en het vlees liet zeer makkelijk los van de rib, erg belangrijk bij goede ribbetjes. De hoeveelheid was weer perfect en dus een ideale zaterdagavondmaaltijd.

Wil je het zelf ook een keer proberen? Ga dan naar Uitgekookt.nl en gebruik de kortingscode PROEF1504 om 4 maaltijden te bestellen voor een bedrag van 15 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please find 15% discount on Parentini clothing, discount automatically applied in shopping cart Learn more